Choď na obsah Choď na menu

Najkrutejšie techniky mučenia!

24. 10. 2015

1. Nastoknutie na kôl

Už zo samotného názvu je jasné, že táto technika mučenia so smrteľným vyvrcholením nebola vôbec ľudská. Dokonca mala aj niekoľko možností prevedenia, ktoré sa používali vo svete. Smrť prichádzala po ukrutných bolestiach, a čo bolo horšie, aj veľmi pomaly. Odsúdený bol vyzlečený donaha, nastoknutý na ostrý kôl (cez zadok) a vystavený na viditeľné miesto, ako odstrašujúci príklad.

Taký lord Dracula z Rumunska túto techniku vylepšil o ešte krutejší priebeh. Trestancov nabodli na zemi (iba trošku) a následné kôl postavili do zvislej polohy, aby sa obeť vlastnou váhou kĺzala k zemi. Celý proces kĺzania mohol trvať aj tri dni a kôl väčšinou vyšiel obeti cez hrudný kôš, alebo cez krk. Lord Dracula využil tento „dlhý“ čas umierania k tomu, aby sa počas tohto „chutného“ divadla najedol.

2. Hlavový lis

Fráza, že vám vypadnú oči z jamôk má korene pravdepodobne v stredoveku. Drvič hlavy je toho jasným dôkazom. Mučený dostal na hlavu kovovú misu, ktorá ho princípom lisu pritláčala o zem alebo dosku. Táto technika mala za cieľ vytiahnuť zo zločinca priznanie, čo niekedy trvalo aj niekoľko hodín či dokonca dní. V lepšom prípade skončil odsúdený s pomliaždenou lebkou a veľkými bolesťami. V horšom prípade prišli na rad ako prvé zuby.

Najprv bolo počuť ich škrípanie, neskôr sa drvili, až sa napokon zlomila celá sánka. Ak mal trestanec tvrdú lebku, trpel o čosi dlhšie. V opačnom prípade mu lebka prerazila mozog. Vtedy už mal odsúdený taký tlak v hlave, že mu vytláčalo oči z jamiek. Najhoršie na celom mučení bola skutočnosť, že pri všetkej bolesti, vylámaných zuboch a vytlačených očiach, mohol daný neborák stále žiť...

Zaujímavosti z histórie #2: Stredoveké tresty, mučenie a dokazovanie

3. Trhací nástroj na prsia

Tento nástroj bol nočná mora všetkých žien v stredoveku. Zvyčajne sa používal na ženách ktoré sa dopustili cudzoložstva, alebo pre ženy obvinené z potratu. Hroty boli zapichnuté do pŕs a silné zovretie a trhnutie spôsobilo totálnu deštrukciu pŕs..

c1

4. Koleso na lámanie končatín

Tento mučiaci prístroj vždy zabil svoju obeť – ale veľmi pomaly. Končatiny boli uviazané na koleso ktoré sa pomaly otáčalo a mučiteľ ich drvil železným kladivom. Potom bolo koleso umiestnené na stĺp, aby vtáky mohli roztrhať ešte stále žijúceho človeka..

c10

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.