Choď na obsah Choď na menu

Kto to bol Slender Man?

30. 10. 2015

Prízrak alebo bytosť z iného sveta?
Slender Man, teda štíhly (chudý) muž je postava, ktorá je údajne známa už v starovekom Egypte čo dokazujú aj niektoré egyptské hieroglyfy, a objavuje sa aj na niektorých stredovekých maľbách. Slender Man ako už bolo spomenuté je extrémne štíhly a vysoký muž s dlhými nohami a rukami, ktorých môže byť hneď niekoľko párov. Jeho hlava má niekedy podivný tvar, no tvár sa nedá rozoznať, preto sa mu aj hovorí muž bez tváre. Typickým znakom je tiež jeho čierny oblek s bielou kravatou. Aj keď Slender Man vyzerá ako človek, podľa tých, ktorí ho vraj videli na vlastné oči, to v žiadnom prípade človek nie je. Hovorí sa o ňom, že je to bytosť zo štvordimenzionálneho priestoru, a možno preto aj tak podivne vyzerá.

Podľa svedectiev však Slender Man nie je len bytosť, ktorá sa ľuďom zjavuje po celom svete, ale údajne si vyberá aj svoje obete. Jeho obeťou sa môže stať ktokoľvek. Ak si Slender Man niekoho vyberie, všade ho prenasleduje, a potom unesie. Staré legendy hovoria o tom, že Slender Man svoje obete vraždí veľmi bolestivým spôsobom. Napichuje ich vraj na konáre stromov alebo im vytrháva orgány z tela. Také zvesti sa o ňom šírili v minulosti. V súčasnosti však táto podivná bytosť svoje obete len sleduje dovtedy, pokiaľ ich nedovedie do úplného šialenstva.

lender Man sa objavuje veľmi nečakane, zjavuje sa najmä v temných zákutiach ulíc, v prímestských lesoch, v polorozpadnutých a opustených domoch, ale aj v rohoch tmavých miestností, či v záhyboch chodieb obývaného domu. Najčastejšie sa vyskytuje pri malých deťoch alebo ľuďoch, ktorí čoskoro zomrú. Kto ho vraj uvidí tak zomrie alebo záhadne zmizne. Slender Man svoje ruky dokáže zmeniť na chápadlá, a ak je blízko vás, spoznáte to podľa toho, že prestáva fungovať elektronika. O jeho tvári sa len špekuluje, viacerí svedkovia hovoria, že žiadnu nemá, no sú aj takí, čo ju videli. Veľmi často sa objavuje na fotkách s deťmi, ktoré potom záhadne zmiznú. Je teda Slender Man reálna postava, ktorá sa pohybuje medzi nami alebo to je len dobre vymyslená bytosť, ktorá ľuďom naháňa hrôzu?

 

 

Kto stojí za Slender Manom?
Aj keď sa to mnohým prívržencom Slender Mana nezdá, Slender Man je s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslenou postavou, za ktorou stojí Victor Surge. Práve tento muž začal od roku 2009 uverejňovať fotografie detí, na ktorej je aj desivá postava muža s dlhými chápadlami. Prvýkrát sa takáto fotka objavila na internetových stránkach SomethingAwful kde prebiehala súťaž o najlepšiu paranormálnu fotografiu. A práve táto fotka ľudí najviac zaujala. Od tej doby sa fotky, ale aj videá so Slender Manom začali objavovať vo veľkom počte.


Ak si človek pred pozretím videí so Slender Manom, najprv prečíta, kto alebo čo to je, kde sa dozvie, že sa môžu jednať aj o reálnu postavu, potom ide z videí, kde bol Slender Man zachytený naozaj skutočný strach. A o to práve režisérovi týchto videí išlo. Všetky videá údajne zrežíroval Američan Troy Wagner, ktorý však nespolupracoval s Victorom Surgem („otcom“ Slender Mana), no aj tak jeho videá získali na Youtube veľkú popularitu. Veľmi dobre prepracovaný príbeh o Slender Manovi a amatérske videá, kde je táto bytosť zachytená, tak skutočne presvedčili desaťtisíce ľudí, že záhadná bytosť Slender Man je reálnou postavou.

Mnohí aj tak uverili
Niektorí ľudia majú potrebu sa neustále niečoho báť, a tak si svoj strach skutočne nájdu. A Slender Man je zrejme postavou, ktorá v ľuďoch práve veľký strach vyvoláva. Hovorí sa, že Slender Man môže byť aj nejakou formou tulpy. Tulpa je v mnohých kultúrach akýmsi fantómom, ktorý sa prostredníctvom jasnej predstavy zhmotňuje vo vizuálnom priestore. A práve túto predstavu alebo prízrak môže väčšina ľudí považovať za skutočnú bytosť.

V skutočnosti tulpa existuje len v duchovnom svete, ale pokiaľ sa niekto zo smrteľníkov na svoju tulpu sústredí, môže sa mu vraj skutočne zjaviť. Mnohí ľudia však na Slender Mana aj tak veria, a zrejme za to môže aj jedno amatérske video, ktoré väčšinu z nich naozaj presvedčilo. Autorom videa je Amy, priateľka Alexa Kralieho, ktorého údajne Slender Man neustále prenasleduje.

Amy vo videu, ktoré je pod článkom, nakrúca svojho priateľa Alexa ako sedí na gauči a pracuje na notebooku. Alex nechce, aby ho Amy nakrúcala, obraz sa trochu roztrasie a záber kamery uhýba doľava, kde je na chodbe na krátku chvíľu zachytený neznámy vysoký muž v tmavom obleku. Amy začne prenikavo kričať, a potom utekať. Alex na ňu kričí – „Amy, utekaj, bežíme za tebou!“ Tento amatérsky videozáznam je pre mnohých dôkazom toho, že Slender Man je skutočná bytosť, a nie fikcia.

Príbeh o Slender Manovi sa tak pre množstvo ľudí, ktorí sa s ním po prvýkrát zoznámili, stal veľmi silným a desivým fenoménom. Sám Victor Surge, ktorý je autorom Slender Mana hovorí: „Slender Man je nápad, ktorý vznikol v mojej hlave, hoci koncept je založený na množstve vecí, ktoré ma desia.“ Slender Man je tak naozaj len vymyslenou bytosťou, ktorej sa však podarilo vystrašiť ľudí po celom svete. Preto ak každý človek bude hľadať, zaručene si svojho Slender Mana nájde...

zdroj: http://magazin.atlas.sk/spektrum/fakty-x-slender-man-fakt-alebo-fikcia/825073.html

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.